Серед основних країн експорту: Грузія, Ізраїль, Азербайджан, а також Гонконг і інші країни Азії.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Низька оптово-відпускна ціна, що межує на рівні собівартості*, і надлишок продукції змушують цукрові компанії активно шукати нові ринки збуту. Так 11-15 серпня представники компаній «Сварог вест груп» і «АФ Світанок» взяли участь у найбільшій виставці Азіатського регіону – Hong Kong Food Expo. Організатором стенду українських продуктів харчування виступила Рада з питань експорту продовольства (Ukrainian Food Export Board).
Нагадаємо, «Укрцукор» не раз звертався з проханням збільшити квоту на експорт цукру в ЄС в 15 разів, до 300 тисяч тонн, замість наявних 20 тисяч тонн.
Квоти на виробництво білого цукру отримали 44 заводи, новий маркетинговий рік (вересень-жовтень 2016-2017) принесе близько 2 млн тонн цукру. Перехідні залишки цукру на кінець поточного маркетингового року оцінюються асоціацією в більш ніж 300 тисяч тонн.
За матеріалами: Укрцукор.