Національний консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) та голова Ради з питань експорту продовольства Богдан Шаповал зазначив, що зараз Україна знаходиться на третьому місці в черзі країн в дозвільних органах ПАР з розгляду анкетної інформації щодо системи виробництва курятини. Щодо яловичини і свинини — на сьомому.
Крім того, при виході на ринок ПАР ключовими конкурентами України будуть США і Бразилія. Основними перспективними напрямками є свинина і курятина, оскільки в ПАР розвинене виробництво та імпорт яловичини.
За словами експерта, співпрацю з трейдерами в ПАР можна використовувати для освоєння ринку субсахарної Африки. Альтернативою може стати і експорт м’яса в ПАР через Мозамбік, чия митна політика набагато ліберальніша.
За матеріалами: АПК-Інформ.