НОВИНИ

У селян з’явився шанс збільшити прибуток від утримання корови

31.08.2016 10:50

У Монастирищенському районі Черкаської області розпочав роботу Всеукраїнський аграрний кооператив. Ініціатива створення об’єднання належить Асоціації тваринників України, за підтримки якої і вдалося втілити в життя цей амбіційний проект. Завдяки кооперації у селян з’явився шанс збільшити прибуток від утримання корови.

 

Кооператив по суті – це реальний приклад соціального підприємництва. Спільна діяльність, підтримана Асоціацією тваринників України (АТУ), сприятиме вирішенню однієї з найгостріших для України проблем – відродженню українського села та подоланню деградації сільських територій. Всеукраїнський аграрний кооператив має намір довести, що заробляти та вести ефективне господарство в українському селі можливо.

 

«Ні для кого не новина, що однією з найгостріших проблем селян є низька закупівельна ціна на молоко, тоді як вартість кормів і витрати на утримання досить високі. Таким чином, тримати корову часто стає невигідно. Отож ми вирішили допомогти селянам, створивши об’єднання, яке допоможе людям не лише у збуті молока за вигідними цінами, але й в цілому вирощуванні ВРХ на приватному господарстві: це і навчання сучасним підходам до годівлі, і надання якісної генетики, і ветеринарна підтримка, що в кінцевому результаті сприятиме збільшенню прибутку від утримання корови. Ми впевнені, що  ефективна кооперація сприятиме відродженню українських сіл», – зазначає Ірина Паламар, голова Асоціації тваринників України.

 

Свою діяльність Кооператив розпочав із сіл Монастирищенського району Черкаської області, де корову тримають мало не в кожній господі. Проаналізувавши усі основні потреби населення стосовно утримання корови й виробництва молока, фахівці АТУ розробили 6 програм, доступних членам Всеукраїнського аграрного кооперативу. Усі вони пропонують вигідні умови генетичної роботи, ветеринарного обслуговування, годівлі тварин та збуту молока.

 

Приєднавшись до кооперативу, учасник може розпочати власний бізнес при мінімальному стартовому капіталі (програма «Корова в молоду сім’ю»), отримати прибуток, відгодувавши теля до 1-місячного віку (програма «Відгодівля бичка», «Золота теличка»). Ті, в кого вже є корова, можуть здавати молоко у рамках програми «Прибуткове молоко» за цінами, вищими ринкових. Також передбачена можливість підвищити продуктивність корови та якісні показники молока (вміст жиру та білка) завдяки відгодівлі тварин збалансованими кормами, які Кооператив надаватиме за спеціальними вигідним цінами (програма «Прибуткова годівля корів»). А програма «Домашнє подвір’я» дозволяє отримати додатковий прибуток від вирощування свиней, птиці і кролів також завдяки використанню збалансованих кормів, наданих Кооперативом за спеціальними цінами.

 

Крім того, учасникам всіх програм Кооператив надаватиме безкоштовне осіменіння корів спермою високопродуктивних бугаїв всесвітньо відомої генетичної компанії Alta Genetics, ветеринарні препарати і ветсупровід за зниженими цінами, а також проводитиме безкоштовне навчання для населення щодо сучасних методів годівлі й утримання. 

 

«Важливим також є той факт, що членство у кооперативі надає свого роду «стартовий» капітал. Можливо отримати корову у кредит, а розраховуватися не живими грошима, а молоком. А це – чимала допомога. Погодьтеся, дуже важко знайти відразу велику суму грошей на придбання корови. Особливо, молодій сім’ї, яка тільки починає вести господарство, – говорить Ірина Паламар, голова АТУ. – Сподіваємось, такі програми стимулюватимуть молодих людей не шукати щастя й заробітків у містах, а залишатися в селі і займатися фермерством».

 

На сьогодні вже багато селян підхопили ідею вступу до Всеукраїнського молочного кооперативу і почали співпрацю. Активна позиція людей – запорука того, що ініціатива стане успішною, й українські села почнуть відроджуватися.

 

Прес служба Асоціації тваринників України

 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: