НОВИНИ

Три законопроекти для АПК, які можуть прийняти вже восени

06.09.2016 15:39

«Сподіваюсь, що всі законопроекти, розроблені в міністерстві, будуть розглянуті та прийняті депутатами вже цієї осені. Ми хочемо внести на розгляд три, на мою думку, революційні законопроекти: про особливості приватизації підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості,  про земельну реформу та про держпідтримку малого та середнього фермера», – повідомив Тарас Кутовий.

Із метою створення законодавчих підстав для повноцінного обігу і використання як застави прав користування земельними ділянками Мінагрополітики України підготовлено проект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Тарас Кутовий запевнив, що прийняття цього законопроекту створить можливості для залучення додаткових кредитних ресурсів у сільськогосподарську галузь економіки України.

«За моєї ініціативи був розроблений також Проект Закону «Про особливості приватизації підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (виробників спирту етилового)». Я вважаю, що лише приватизація та впровадження ринкових засад забезпечить модернізацію та поступову детінізацію галузі. Хочу увійти в історію як міністр, який зміг подолати монополію в спиртовий галузі, що нині існує лише в Україні та Білорусі», — заявив міністр.

Також Міністерство агрополітики розробило проект Закону України «Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України», який регулюватиме відносини, пов’язані із реалізацією державної політики щодо розвитку агропромислового комплексу України. «Прийняття цього закону дасть змогу застосовувати ефективні інструменти стимулювання розвитку агропромислового комплексу, реалізовувати та провадити цінову політику в аграрному секторі економіки, а також скасувати неефективні методи регулювання, які на практиці себе не виправдали», – вважає Міністр агрополітики.

На своїй сторінці у фейсбук Тарас Кутовий додав: «Сьогодні під час відкриття сесії Президент сказав, що дуже важливо переступити через політичні бар’єри, я повністю погоджуюсь із цією фразою. Потрібно об’єднатися заради роботи, наші законопроекти є реформаторськими, і можуть змінити галузь українського АПК на краще», – зазначив Тарас Кутовий.

Прес-служба МінАПК


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: