НОВИНИ

Споживання м’яса в Україні зросло

18.08.2016 17:47

Зростання виробництва відбулося за рахунок нарощування обсягів продукції птахівництва на 4,5% та скотарства — на 0,8%. Водночас виробництво свинини скоротилося на 2,6%.  

За оцінками, у січні−липні 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 року, споживання населенням м’яса  зросло на 1,2 кг, і склало 28,5 кг на особу.

Зберігається тенденція до зростання обсягів зовнішньої торгівлі м’ясною продукцією. За 7 місяців цього року порівняно з відповідним періодом минулого року експорт зріс більш ніж на 14,5% та склав 157 тис. тонн, імпорт — на 22% (95 тис. тонн). Збільшення обсягів українського експорту відбувається завдяки м’ясу птиці, поставки якого у вказаному періоді зросли на 45%. Продукція птахівництва поставлялася, в основному, до Іраку, Нідерландів та Німеччини. 

Провідними позиціями м’ясного імпорту залишаються свинина та м’ясо птиці відповідно 44 тис. тонн та 41 тис. тонн, які ввозилися, переважно, із Польщі та Німеччини. Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні займає 7,8%.

За матеріалами: Агравері.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: