НОВИНИ

Рейдерське захоплення у новому стилі: ліквідація підприємства на Полтавщині

02.09.2016 16:02

«Сільські традиції» витримали позапланову перевірку господарства, яку спільно провели фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, управління Держпродспоживслужби в Кобеляцькому районі, Кобеляцького МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» та Кобеляцької РДА. Перевірка порушень не виявила.” – йдеться в документі.

Як переконані на підприємстві законодавчих підстав для його закриття немає.

На початку серпня ТОВ «Сільські традиції» (Полтавщина), потрапило у блокаду — містяни заблокували під’їзди до господарства. Вони нарікали на сморід від свинокомплексу й «екологічну катастрофу» в регіоні. У результаті таких «мирних» дій (за словами протестувальників) ферма не змогла завезти корми і частина тварин загинула з голоду.

Баталії тривають, жителі хочуть, щоб свинокомплекс закрили, хоча ніяких законодавчих підстав на те немає. Господарство не скупиться на соціальну допомогу регіону (ремонти школи, лікарні, купують обладнання для медцентру), забезпечують людей роботою і гідною зарплатою, підтримують бійців АТО (батальйон “Полтава”).

«Сільські традиції» не розуміють чим заслужили таке ставлення і підозрюють найгірше — рейдерське захоплення у новому стилі. Колектив готовий боротися за життя свого свинокомплексу і залишає за собою право звертатися до Кабінету Міністрів України, Генеральної Прокуратури, Спеціалізованої Антикорупційної Прокуратури, Національного Антикорупційного Бюро України та Президента України щоб припинити свавілля.

Довідка: ТОВ «Сільські традиції» — свиногосподарство у Полтавській області (смт Білики, Кобеляцький р-н). Його історія розпочалася у 2008-му. Наразі потужність господарства — 11 тис. тонн свинини на рік. Тут працевлаштовані 300 осіб.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: