НОВИНИ

Підвищення мінімальних цін на алкоголь спричинить збільшення фальсифікату

08.09.2016 11:28

«Постанова про мінімальні оптово-роздрібні ціни на алкогольні напої є неефективною та недієвою, оскільки, як показує практика, механізм її дії не забезпечує  реалізації  головної мети – боротьби з незаконним виробництвом і обігом алкогольної продукції. Як і до галузі, так і до боротьби з контрафактною продукцією має бути державний підхід і забезпечення управління структурами», – зазначає Володимир Гісем.

Інститут мінімальних роздрібних цін в цілому наносить державі значну шкоду. І, згідно з європейською практикою, вважається таким, що суттєво обмежує ринок та є недієвим у порівнянні з іншими заходами, які можуть бути застосовані для досягнення головної мети – боротьби з фальсифікатом.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України пропонує підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на вино, коньяк та горілку. Про це йдеться в проектах постанов “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957”, підготовлених та розміщених на офіційних веб-сайтах Мінекономрозвитку та Мінфіну. За словами розробників одного з проектів постанови, він спрямований на збільшення питомої ваги легального сектору виробництва та обігу алкогольних напоїв, забезпечення повноти сплати податків до державного бюджету.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: