НОВИНИ

Новий Український галузевий проект “Мільйонер з горішка”

25.08.2016 14:50

Тривала економічна криза і скорочення виробництва, знецінення одержуваних зарплат і зростання вартості продовольчого споживчого кошика активізували соціальні питання населення – «Де працювати і на чому заробити?»

В свою чергу, горіхове садівництво в Україні є сегментом агропромислового комплексу, що сьогодні динамічно розвивається. В умовах ринкової економіки, на нашу думку, горіх та фундук – одні з найбільш перспективних і рентабельних культур для сучасного садівництва України. За розрахунками фахівців, збір горіхів з одного гектару займаної площі в декілька разів перевищує прибутковість від збору основних сільськогосподарських культур таких як пшениця, ячмінь, кукурудза, соняшник, тощо. Продукція горіхової галузі – це не тільки важлива складова здорової їжі, що є необхідним чинником забезпечення продовольчої безпеки країни, але й постійне джерело надходження до бюджету валютних коштів.

Горіхова галузь сьогодні практично повністю експортно орієнтована. За  останні чотири роки Україна перетворилась в провідного постачальника екологічно чистої горіхової продукції на внутрішньому, європейському та світовому ринках, по валовому збору горіха Україна піднялась на четверте місце в Світі та на перше місце в Європі. При цьому, експорт горіхів не має обмежуючих квот. Досвідченим фахівцям добре відомо, що горіх і фундук за своїми харчовими якостями є майже фактичним стандартом Кодексу Аліментаріус, прийнятого Міжнародною комісією ФАО/ВООЗ. 

Беручі до уваги значення розвитку горіхової галузі, Мінагрополітики, в рамках визначених повноважень, сприяє подальшому розвитку горіхового садівництва. Так, наказом від 11.11.2015 № 416 Мінагрополітики України, створена постійно діюча робоча група по розвитку горіхівництва в Україні. Робочою групою вже підготовлена Концепція розвитку горіхової галузі до 2025 року, зокрема в якій заплановано збільшення нових промислових насаджень горіхових садів на площі не менше на 25 тис га.

Відповідно до цього, а також на підставі постійно зростаючого інтересу підприємців, фермерів, інших верств населення до освоєння високомаржинальних напрямків агровиробництва, створення горіхових садів та розвитку горіхівництва, ВГО «Українська Горіхова Асоціація», як галузева асоціація, розпочала новий Український галузевий проект під загальною назвою «МІЛЬЙОНЕР З ГОРІШКА.Розвиток горіхового бізнесу».

Мета Українського галузевого проекту – розкриття всіх можливих шляхів отримання максимального прибутку горіхових садів за рахунок насаджень нових прогресивних сортів горіха, покрокове впровадження новітніх технологій та нових схем посадок горіхових садів з ущільнювальними плодово-овочевими культурами в різних грунтово-кліматичних умовах України, диверсифікація горіхового бізнесу. Враховуючі вдалеприродно-кліматичнерозташування України, горіхове садівництво має величезні можливості для подальшого зростання в регіонах.

ВГО «Українська Горіхова Асоціація» 2 вересня 2016 року проводить у Вінниці (вул. Хмельницьке шосе, 7, 1 поверх, зала 112) тематичну конференцію «МІЛЬЙОНЕР з горішків» для сільгосппідприємств і фермерів, новачків-садівників.

Основний акцент –  надання учасникам Конференцій інформаційного та консультативного забезпечення в створенні горіхових садів, практичних керівництв до дії. Програма кожної конференції надає картину покрокових операцій: починаючи від вибору земельної ділянки та його підготовки, проектування і закладки саду горіховими деревами і ущільнюють культурами з урахуванням його площі з мінімальними витратами, максимальною віддачою і високою маржинальністю.

В ході проведення регіональних конференцій, фахівці-практики надають поради майбутнім горіховодам:

Як заробити мільйон зі свого маленького саду в 10 га ?

Як отримати фінансову підтримку?

Як правильно оформити землю?

Як правильно спроектувати свій сад для отримання гарантованого врожаю ?

Які сорти горіхів краще посадити?

І багато інших порад для підвищення рентабельності саду.

Всі довідки на сайті  www.ukr-nuts.org

Email: ukrnuts@ukr.net

31333lis@gmail.com

[email protected]  

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: