НОВИНИ

На оснащення рибного патруля виділили 15 млн грн

09.09.2016 10:44

Ярема Ковалів  зазначив, що рибний патруль  на Київщині розпочав роботу 16 червня 2016 року.  За цей час   показав хороші результати роботи, проте  відсутність сучасної техніки та палива в необхідній кількості суттєво обмежувала патруль. 

«Потрібно ще пару місяців для того, щоб закінчити бюрократичні процедури, провести тендери. До кінця року наші патрульні уже їздитимуть на сучасних швидкісних човнах. Багато техніки плануємо закупити українських виробників. Також продовжуємо реформу в масштабах України. 15 вересня буде оголошено  конкурсний відбір  на посади рибних патрульних в Херсонській та Одеській областях», –  додав Ковалів.

Рибоохоронний патруль є органом із якісно новими стандартами роботи. 45 рибних патрульних Київщини було відібрано з 2000 претендентів через відкритий конкурс, вони пройшли фахове навчання в українських та європейських фахівців.

Задля забезпечення на українських водоймах системи контролю європейського рівня також передбачено, запровадження електронної системи моніторингу суден та звітності про вилов для рибалок-промисловиків, а також сертифіката походження риби.

 

 

За матеріалами: Прес-служба Держрибагенства

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: