НОВИНИ

МінАПК: жодної заборони щодо імпорту від КНР Україна не отримувала

31.08.2016 11:53

Українська сторона проводить обстеження посівів зазначеної продукції на предмет наявності ряду збудників хвороб рослин, які є карантинними для Китаю. Це відповідає протоколами фітосанітарних вимог Китайської Народної Республіки щодо експорту кукурудзи, сої та ячменю. Продукція, що виявляється під час обстежень зараженою карантинними для Китаю організмами, отримує заборону на експорт до країни. Зазначені обстеження є щорічними.

Звичайно культуру землеробства потрібно удосконалювати щоб такі випадки не повторювались. Оскільки існують ризики розповсюдження карантинних організмів територією України, або надходження від міжнародних партнерів України нотифікацій про невідповідність фітосанітарного стану вітчизняного збіжжя. Крім цього, необхідно здійснювати фітосанітарний контроль як при вирощуванні, так і обігу рослин та продуктів рослинного походження.

Як наголошує Держпродспоживслужба: жодної заборони щодо імпорту від КНР Україна не отримувала. Проводяться всі заходи для того, щоб вітчизняна продукція була універсальною та космополітичною.

За матеріалами: Прес-служба  МінАПК

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: