НОВИНИ

“Мілкіленд” у I півріччі 2016 р. скоротив чистий збиток на 37%

29.08.2016 11:36

Згідно зі звітом групи на сайті Варшавської фондової біржі, консолідована виручка “Мілкіленд” у січні-червні скоротилася приблизно на 24% – до 74 млн євро. На тлі падіння виручки, EBITDA групи скоротилася на 47% до 4 млн євро.

Як відзначають в компанії “Мілкіленд”, виручка групи скоротилася через девальвацію української гривні і російського рубля по відношенню до євро, зниження платоспроможності і попиту на молочні продукти, а також через обмежений експорт.

Валовий прибуток компанії скоротився майже на 30% у порівнянні з першим півріччям 2015 року – до 10,8 млн євро. “Мілкіленд” отримав 1,3 тис. євро операційного збитку, тоді як в січні-червні минулого року його операційний прибуток становив 370 тис. євро.

Як повідомлялося, “Мілкіленд” в 2015 році отримав чистий збиток у розмірі 73,296 млн євро, що на 1,2% більше, ніж в 2014 році. Його виручка скоротилася на 33,7% – до 191,5 млн євро.

За словами головного виконавчого директора компанії Анатолія Юркевича, ситуація, що виникла, є наслідком економічних і політичних подій в Україні, в тому числі конфлікту з РФ, в рамках якого російська сторона ввела заборону на ввезення української молочної продукції.

Довідка: Група компаній “Мілкіленд” – один з п’яти найбільших виробників молочної продукції на ринках України і РФ. В Україні групі належать 10 заводів, що виробляють широкий асортимент молочної продукції, в тому числі сири, свіжі молочні продукти і масло, які реалізуються під торговими марками “Добряна” і “Коляда”. У РФ “Мілкіленд” виробляє молочні продукти під торговою маркою “Останкінська” на ВАТ “Останкінський молочний комбінат” (Москва).

За матеріалами: Телегаф


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: