НОВИНИ

Кутовий: “Не треба концентруватися тільки на Європі”

30.08.2016 09:31

«Зараз, нарешті, почало зсуватися з «мертвої точки» питання збільшення безмитних квот. Раніше ЄС взагалі не хотів його розглядати. Але ми спробували пояснити вплив на наш торговий баланс через блокаду Росії. Для європейської сторони – це сильний аргумент», – каже міністр.

Як уточнює Кутовий, ключове питання поставок продукції тваринництва та готових продуктів харчування в ЄС – відповідність стандартам якості. Але існуючі раніше контролюючі органи практично розвалені, а нові ще не запрацювали.

«З цього питання ми регулярно зустрічаємося з головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою. Сподіваюся, що в найближчі кілька місяців новостворена система контролю якості харчової продукції повноцінно запрацює, і ми зможемо показати всьому світу високу якість нашої продукції. Інша справа, що не треба концентруватися тільки на Європі. Україна дуже слабко інтегрована в ринки Південно-Східної Азії і Африки. А це гігантські ринки. Потрібно працювати над поглибленням виходу на ці ринки. Нещодавно був у Індонезії, більшу частину продуктів харчування туди завозять з Австралії. Ми можемо запропонувати продукцію за якістю не гірше, але за нижчими цінами », – підсумував Кутовий.

Для довідки: Україна за першу половину 2016 року використала квоти на безмитний експорт продукції в ЄС за дев’ятьма групами сільськогосподарських товарів: мед натуральний, цукор, крупи та борошно, солод і пшенична клейковина, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, овес, пшениця , пшеничне борошно і гранули, а також кукурудза, кукурудзяна мука і гранули.

За матеріалами: Фокус

 

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: