НОВИНИ

Корейці зацікавились інвестиціями у вітчизняні фермерські господарства

01.09.2016 08:53

«Сьогодні ми маємо декілька ключових напрямків для розвитку аграрної галузі. Пріоритетним для нас є підтримка малого та середнього фермера. Який  має великий потенціал для розвитку, наприклад, у напрямку  виробництва  продукції з доданою вартістю. Для цього, перш за все, необхідне технічне обладнання», – розповів  Тарас Кутовий.

Міністр додав, що інвестиції корейських партнерів в українську АПК, з метою забезпечення українських фермерів технікою матимуть вагомий внесок у розвиток аграрної галузі. Тарас Кутовий відзначив, що Мінагрополітики всебічно підтримує ініціативи корейських корпорацій розвивати торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво з Україною. 

«Раніше Мінагрополітики та корейська корпорація POSCO DAEWOO домовилися підготувати спільний проект, спрямований на модернізацію парку сільськогосподарської техніки в Україні для малих і середніх українських фермерських господарств. Його реалізація матиме великий поштовх у розвитку двосторонньої співпраці між нашими країнами»,- зазначив Тарас Кутовий та додав,що відповідний протокол про наміри сторони домовилися підписати найближчим часом.

Зі свого боку пан Лі Янг-Гу запевнив, що поглиблення співпраці з українською стороною в сфері експорту, торгівлі та бізнесу є важливим для Республіки Корея й надалі. Зокрема корейські партнери мають намір інвестувати у розвиток органічної продукції, інфраструктури та будівництво терміналів в Україні.

Наприкінці зустрічі пан Посол запросив Тараса Кутового на другий форум «Економічна співпраця Україна – Корея», який планується у жовтні 2016 року .

Довідково: У 2015/16 МР, Україна стала основним постачальником фуражної пшениці до Республіки Корея,  і випередила за цим показником такі країни ЄС як Франція, Болгарія і Данія. Зростаюча потреба Республіки Корея в імпорті пшениці дає гарні можливості для українських експортерів закріпитися на цьому ринку. За 2015 рік український експорт до Республіки Корея склав $318 млн, а імпорт $4,5 млн.

 

За матеріалами: Прес-служба  МінАПК

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: