НОВИНИ

Група DCH відкрила ХТЗ кредитну лінію

23.08.2016 14:43

На цей момент інвестор повністю розрахувався з боргами по заробітній платі. Перший транш у розмірі 10 млн грн група DCH Олександра Ярославського перерахувала АТ «Харківський тракторний завод» 12 серпня. Ще 10 млн грн перераховано 19 серпня 2016 року.

«Як відомо, до недавнього часу виробнича діяльність ХТЗ була повністю блокована протягом більш, ніж 4 місяців. Суб’єкт господарювання не відвантажував готову продукцію, не отримував дохід від її реалізації, і, як наслідок, не виплачувало заробітну плату співробітникам в повному обсязі. На даний момент суд розблокував рахунки підприємства в низці банків, інвестор отримав можливість погасити штучно створені чужі борги із зарплати і почати реалізовувати антикризовий план відродження виробництва», — говорить генеральний директор ХТЗ В’ячеслав Шевченко.

Шевченко озвучив основні орієнтири фінансової моделі оздоровлення підприємства.

«Відповідно до концепції фінансового оздоровлення ХТЗ наростить обсяги випуску продукції до 150 тракторів на місяць. Весь прибуток від реалізації буде направлятися на погашення боргів. Зокрема, ми плануємо протягом перших 12 місяців з відновлення виробничої діяльності погасити приблизно 100 млн грн кредиторської заборгованості, яку накопичило попереднє керівництво на чолі з Губіним. З метою поповнення оборотного капіталу група DCH Олександра Ярославського відкрила підприємству кредитну лінію на 400 млн грн. Як ми вже повідомляли, 20 млн грн вже виділено на погашення “зарплатних” боргів. Підприємство знаходиться в стадії виробничо-технологічної оптимізації, результатом якої стане адаптація Харківського транспортного заводу до сучасних умов ринку і вихід ХТЗ в статус лідера сільськогосподарського машинобудування в Україні і Європі. Ми будемо готові запуститися у вересні, якщо будуть припинені кримінальні переслідування за надуманими приводами», — резюмував В’ячеслав Шевченко.

За матеріалами: Українські новини.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: