НОВИНИ

Держрезерв спростував звинувачення проти Вадима Мосійчука

02.09.2016 09:21

«Майже всі визначені Довідкою перевірки Мінекономрозвитку порушення датовані 2014 та початком 2015 року. Тобто періодом ще до призначення головою Держрезерву Вадима Мосійчука», — йдеться в повідомленні.

Держрезерву висунуто обвинувачення у відсутності заходів з повернення дебіторського боргу — 90 млн за загальним фондом та 2,6 млрд — за спеціальним.

«У 2016 році на рахунки Держрезерву вдалося повернути більше 8 млн грн дебіторської заборгованості. Тоді як за весь 2015 рік — трохи більше 4 млн грн. Тому це звинувачення Мінекономрозвитку не є обґрунтованим», — стверджують у відомствіі.

Стосовно незабезпечення головою агентства належного стану претензійно-позовної роботи зазначається, що з 1 вересня 2015 набрали чинності зміни до Закону України «Про судовий збір», згідно з яким Держрезерв мав здійснювати сплату судового збору за подання позовів, у той час як кошторисом агентства такі видатки не було передбачено.

«Тому останні 4 місяці минулого року Держрезерв був позбавлений можливості подавати будь-які позови. Але вже починаючи з 2016 року кошти на таку роботу, а саме 900 тис. грн були виділені з бюджету та сплачені  у повному обсязі за подачу 8 позовів на суму понад 81 млн грн», — зазначають у Держрезервіі.

На звинувачення у недотриманні порядку ведення договірної роботи та нездійсненні контролю за виконанням договорів відповідають, що згідно з роз’ясненням Мін’юсту, керівник установи повинен видати відповідні накази, і вже в наказах визначити відповідальних осіб, які фізично будуть забезпечувати згадану роботу по договорам та контролю.

«Ці накази видані Вадимом Мосійчуком та відображені у Довідці Мінекономрозвитку. Це у повній мірі відповідає положенням рекомендацій в частині відповідальності за стан претензійно-позовної роботи», — коментують у Держрезерві.

Також повідомляється, що впродовж року Держрезерв працює під постійним наглядом та перевірками (ДФІ, НАБУ, Нацдержслужба, Дерржпраця, Мінеконорозвитку, ін.). Однак, жодна з таких перевірок не виявила фактів некомпетентної роботи нашого колективу.

Держрезерв надасть усі матеріали перевірок НАБУ та Нацдержслужби для проведення об’єктивного аналізу діяльності агенції.

За матеріалами: Прес-служба Держрезерву


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: