У селі Піщане Золотоніського району підприємство по виготовленню молока вже 13 років працює за європейськими стандартами.
За п’ять років Черкащина, як і вся Україна, має перейти на технічні стандарти Європейського Союзу. Це дасть змогу подолати торгівельні бар’єри й досягнути взаємного визнання сертифікатів якості. Аби перевірити європейськість черкаського виробництва, мої колеги завітали на одне з місцевих підприємств.
У цеху 2 оператора одночасно доять 32 корови, все завдяки американській техніці. Спочатку жінки дезінфікують вим’я і випускають перші цівки молока. Так можна завчасно помітити хворобу корови. За 5 годин 2 оператора видоюють майже тисячу корів.
Вся техніка тут зарубіжна, іноземні навіть серветки. Власники кажуть, що охоче використовували б все українське, однак такого в Україні не роблять.
За матеріалами: Вікка.