НОВИНИ

«АВК» втратила 150-200 млн доларів

22.08.2016 17:42

«Почалася АТО, і з січня 2015 року набрала чинності офіційна заборона на сполучення з непідконтрольними територіями. Ми звільнили всіх співробітників, які працювали в ПрАТ “АВК”. І розуміючи, що не можемо вести фінансово-господарську діяльність на тих територіях, ми зареєстрували нове маленьке ТОВ в Києві», — зазначив власник підприємства Володимир Авраменко.

За його словами, у листопаді новій українській компанії ТОВ «АВК Конфекшінері» буде вже два роки.

Втрати від простою фабрик на Донбасі власник «АВК» оцінює приблизно в 150-200 млн доларів.

«Плюс ми втратили обігові кошти у вигляді готової продукції, яка там залишилася на складах. Я думаю, все в інтернеті бачили — гори, терикони нашої продукції, просто висипані на сніг з машин», — додав він.

До того ж, за словами Авраменка, в Росії він втратив розподільні центри, де зберігалась готова продукція на 20 млн доларів.

«У 2014 році ми втратили російський ринок, а ми мали 6% ринку шоколадної продукції Росії. Ми втратили дві третини виробничих потужностей, які перебували в Донецьку і Луганську. Але, незважаючи на всі ці катастрофічні труднощі, ми вижили. І тепер щороку будемо відновлювати свої позиції. Не в Росії, а в інших країнах», — підсумував власник «АВК».

За матеріалами: Ліга.Бізнес.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: