НОВИНИ

13 млн грн дивідендів державний океанічний флот сплатив до бюджету

01.09.2016 07:21

Сума дивідендів була визначена на основі менеджерської звітності за 2015 рік. Загальний прибуток державного океанічного риболовецького флоту у 2015 році склав більше ніж 680 тис. доларів. 

Нагадаємо, незалежний аудит діяльності підприємств-судновласників  не проводився  з 2012 по 2015 рр., був розпочатий компанією BDO після зміни керівництва у 2015 р. Наразі він перебуває на фінальній стадії, результати будуть оприлюднені  до кінця вересня 2016 р.







З 2015 року Держрибагентство веде системну роботу для збереження державного океанічного флоту та покращення умов його використання. Одним з пріоритетів є ліквідація державної риболовецької компанії «Фішинг Компані С.А.», яка зареєстрована в 1997 р. на Британських Віргінських островах та володіє двома державними океанічними суднами.

Шляхом переговорів протягом 2016 р., не вдалося досягнути позасудової домовленості про отримання необхідної згоди компанії-фрахтувальника на передачу суден у власність українському ДП. Однак, Україна завершила напрацювання сильної правової позиції  для того,  щоб припинити діяльність офшорної компанії і  передати  судна українському державному підприємству через юридичні механізми.



З 2015 р. Агентство також неодноразово зверталося до правоохоронних органів щодо виявлених порушень, пов’язаних з державним флотом. В тому числі піднімалось питання підтримання впродовж багатьох років заборгованості українських підприємств перед контрагентами, що не давало Україні можливості отримувати прибуток. 




Нагадаємо, отримання дивідендів державою від діяльності  рибопромислового океанічного флоту стало можливим завдяки комплексному розв’язанню проблем океанічного флоту у 2015 р., а саме – повному погашенню боргу, збільшенню ставок фрахту на 40%, зміною умов контракту на користь України та зміною фрахтувальника для судна «Іван Голубець».

Довідково:

Українським компаніям наразі належить 11 океанічних суден – вони ведуть промисел у Новій Зеландії, Намібії, Мавританії, Антарктиці, Чилі та Аргентині.  4  судна  мають державну форму власності –  “Професор Михайло Александров”, “Капітан Русак” (судновласник – державна риболовецька компанія «Фішинг Компані С.А.») та судна “Олексій Слободчиков”, “Іван Голубець” (судновласник – ДП «Сервіс»).

За матеріалами: Прес-служба Держрибагенства


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: