НОВИНИ

Чиновника Держгеокадастру підозрюють в масштабному розкраданні земель

24.07.2021 15:02
загружено

Служба безпеки України повідомила про підозру одному із діючих керівників Держгеокадастру в Чернігівській області. Кіберфахівці СБУ продовжують системно боротися із розкраданням сільськогосподарських земель в Україні. Після виявлення схеми навесні цього року, перший топпосадовець Держгеокадастру уже отримав повідомлення про підозру. Про це повідомила прес-служба СБУ, пише agronews.ua.

Це лише перша підозра у масштабному механізмі. Наразі її отримав один із діючих керівників Держгеокадастру в Чернігівській області.

Встановлено, що зловживаючи службовим становищем, посадовець незаконно підписав низку наказів, якими протиправно передав у приватну власність землі на майже 3 млн грн.

За вказаним фактом, а саме за 11 епізодами незаконного виділення земельних ділянок, зазначеній службовій особі повідомлено про підозру. Чиновник підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.ч. 1 та 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування та планується притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення злочинів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: