НОВИНИ

Чим корисний чорнослив: названо унікальні властивостями для організму

10.01.2022 19:01
380882_1

Неймовірна користь чорносливу: вчені розповіли, як потрібно правильно їсти сухофрукт. Чорнослив володіє просто феноменальними властивостями. Про це повідомляє  agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Чорнослив рекомендують при проблемах з кишечником — при метеоризмі, відчутті тяжкості, розпирання і болю в животі, а регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запор.

Це пояснюється тим, що чорнослив, або сушена слива, є прекрасним джерелом клітковини, яка допомагає моториці кишечника. 100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини і є щоденною потребою організму.

Може допомогти запобігти втраті кісткової маси

Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам рекомендується споживати від 22 до 28 г клітковини, тоді як чоловіки повинні споживати від 28 до 34 г клітковини в день.

“Клітковина – лише одна з багатьох важливих переваг чорносливу”, – говорить науковий співробітник Крістофер Мор.

В одному дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, вчені виявили, що щоденне вживання п’яти-шести чорносливин може допомогти запобігти втраті кісткової маси.

Мор спеціально досліджував споживання чорносливу жінками в постменопаузі, які страждають остеопорозом.

Ті, хто споживав п’ять-шість штук чорносливу в день за шість місяців, змогли запобігти втраті мінеральної щільності кісток.

“Чорнослив повинен бути в раціоні кожного”

“Така ж кількість чорносливу (п’ять-шість штук) поліпшить фактори ризику серцевих захворювань і запалень, тому чорнослив повинен бути постійно у вашому раціоні”, – поділився дослідник.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: