НОВИНИ

Чи буде Україна з яблуками: названо цьогорічний врожай

22.10.2020 14:46
dd2dcb780b2f76ea44c6f2c5cefd5d97_big-1024x768

В Україні поточного року врожай зимових сортів яблук сягне близько 400 тис. тонн, розповів голова громадської спілки «Укрсадвинпром» Володимир Печко. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

«400 тис. тонн – це приблизний об’єм, як минулого року. Якість яблук буде, як і минулого року, досить непогана, але все одно експортного яблука не вистачає», – прогнозує експерт.

Голова громадської спілки «Укрсадвинпром» зауважує, що краща якість яблук цьогоріч у Чернівецькій та Закарпатській областях.

«Трохи гірша якість у Вінницькій, Тернопільській, Івано-Франківській областях», – відзначив Печко.

Фахівець очікує, що ціна яблук буде на рівні 2019 року.

«Тобто від 10 до 14 грн у закупці з господарства. Наразі не дуже високі продажі яблук. Тому ринок “стоїть”, й немає глобального попиту, й в майбутньому попит буде формувати ціну», – наголосив Печко.

Також він додав, що на сьогодні ажіотажу на яблуко немає.

«Минулого року яблука купували більше, на сьогоднішній момент реалізація яблука – від 10 до 14 грн. Спрогнозувати ціну в рамках карантинних норм дуже важко. Ніхто не міг передбачити, що в квітні всі активно почнуть купувати яблуко, й воно фактично закінчиться в наших сховищах. Минулого року яблуко почали імпортувати, й імпорт зріс у 10 разів в цьому році», – зауважив експерт.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: