НОВИНИ

Чорнобиль планують перетворити у Зону відродження

04.07.2021 13:23
RzroVPKcnlaQfJY188bRnzxCrxyL5eFQepiEAEi5

Чорнобильську зону планують трансформувати в так звану Зону відродження, і зробити з неї ще один “туристичний магніт” України. Один із кроків на шляху до цієї мети — консервація пам’яток, які є в Зоні відчуження. Також планується внести певну частину об’єктів до списку спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє телеканал “Дом”, пише agronews.ua.

Над розвитком Зони відчуження, за словами глави Державного агентства розвитку туризму України Мар’яни Олеськів, сьогодні активно працюють Міністерство культури і інформаційної політики, Міністерство захисту навколишнього середовища, а також Державне агентство управління зоною відчуження та Державне агентство розвитку туризму.

“У такому чотирикутнику ми працюємо разом над новими наративами, якими потрібно наситити тури і нашу комунікацію про Чорнобиль. Друге — це реставрація. Точніше, консервація пам’яток, які є в Зоні відчуження. Їх поглинає природа. Деякі об’єкти важливо зберегти, оскільки природним чином вони будуть руйнуватися. Цим займається профільний заступник міністра культури і інформаційної політики. Над тим, щоб занести частину об’єктів до списку спадщини ЮНЕСКО і далі їх зберігати, консервувати як нашу спадщину”, — розповіла Мар’яна Олеськів.

Також зараз разом з туроператорами вивчається питання розширення цільової аудиторії. Поки найбільше Зона відчуження як туристичний об’єкт цікавить молодь.

“На нашу думку, важливо працювати з більш старшою аудиторією, яка цікавиться питаннями Холодної війни, історією Радянського Союзу, тоталітаризму тощо, і намагатися достукатися до них. Попрацювати з міфами, що там небезпечно і дуже багато радіації. Розповісти, що в межах туристичних маршрутів перебувати там абсолютно безпечно”, — зазначила експерт.

За її словами, минулоріч кількість туристів до Чорнобильської зони зменшилася, але 90% з них — це українці.

“Це і тому, що іноземці не могли приїхати, але і більше українців почали цікавитися цією територією. Тому важливо вже в наступні роки збалансувати частку українських і іноземних туристів”, — уточнила Мар’яна Олеськів.

Нагадаємо, що на Львівщині відкриють нову туристичну локацію.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: