НОВИНИ

Чому зелень з городу може бути шкідливою для здоров’я

29.04.2021 18:12
salat1


У городній зелені міститься багато вітамінів, мінералів і корисних речовин, які потрібні нашому організму. Її можна додавати в салати, супи та інші страви, щоб надати їм аромату літа. Але при цьому зелень здатна і нашкодити. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Дієтологи кажуть, що будь-який вид зелені, попри свої корисні властивості, довго перетравлюється і може нашкодити роботі шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. Особливо гостро це можуть відчувати люди, у яких є проблеми з органами травлення.

Також медики зазначили, що корисною є лише свіжа зелень. Якщо її піддати термічній обробці, то вона втратить близько 90% своїх вітамінів і цінних мікроелементів.

Щоб вона не так шкодила підшлунковій залозі, намагайтеся не вживати зелень на голодний шлунок. Наприклад, окрошку, яка так популярна в літній сезон, дієтологи радять їсти не більше двох разів на тиждень. Поєднання зелені, редиски та квасу — важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.

Нагадаємо, скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: