НОВИНИ

Чому фермери можуть втратити врожай моркви

29.11.2019 15:21
ecb1a9706e10f8f_1000x600

Якщо фермери протягом місяця не продадуть моркву, то можуть втратити близько 20% врожаю при зберіганні. Такий прогноз озвучив фахівець зі зберігання, технолог ФОП «Булгаков», який займається консультуванням і навчанням малих і великих фермерів якісному зберіганню (Херсонська обл.), Павло Булгаков, пише AgroPortal.ua .

Зокрема, аграрії повинні не зволікати з продажем продукції, яка має хвороби і яку не зможуть реалізувати на свіжому ринку. У цьому випадку тільки переробка допоможе її не втратити.

«У мене в цьому році під супроводом більше 30 тис. тонн продукції. Видно, що урожай зіпсували кілька природних факторів. Такими складнощами, по-перше, стали великі дощові опади. Це спровокувало збільшення хвороб моркви і не тільки. По-друге, урожай погіршили заморозки. За час другого заморозка, який був чотири дні, температура знижувалася до -7°С. І майже відразу після нього пішов тривалий дощ… В результаті дуже багато аграріїв в південному регіоні ще не встигли зібрати овоч», – каже он.

Ето, переконаний Булгаков, вказує на те, що найближчим часом ціна на моркву не підніметься. Багато фермерів кинуться збувати продукцію, яка була вражена морозом і хворобами.

«Зростання ціни буде пізніше. Коли в результаті намокання, заморозків, хвороб і неправильного зберігання буде зіпсовано значну кількість продукції. Однак вона не стане дуже високою, принаймні точно буде менше, ніж в минулому році. Найбільше зростання відбудеться в березні. А після Нового року морква буде коштувати близько 8-10 грн/кг», – зазначає Булгаков.

Він додає, що зараз на Херсонщині морква коштує 1,8-2,5 грн/кг. Дорожче продають ті, хто реалізує овоч для зберігання, захищений від заморозків і дощі, і ті, хто займає нішеві позиції, наприклад, мита морква.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: