НОВИНИ

Чоловік створив комбайн, який відокремлює насіння з гарбузів

03.12.2020 18:02
garbuzovii_kombain_740

Володимир Турко із села Долинське, що неподалік райцентру Сосниця, що на Чернігівщині, створив дивовижний комбайн власноруч. Це — мрія багатьох селян, які вирощують гарбузи для продажу насіння. Ідею запозичив у полтавських друзів, сам агрегат чіпляється до будь-якого трактора — «китайця», Т-40, МТЗ та дозволяє відокремлювати насіння від м’якоті. Про це повідомив Голос України, пише agronews.ua.  

Родина Турків садить під гарбузи соток 20 і  якщо гарний врожай, то з цієї площі мають п’ять великих причепів. Вибирати насіння — ніяк не вистачає часу. Господарі не тільки згодовують гарбузи худобі, а й мають заробіток від здачі заготовачам насіння. 

“Заїжджаю на поле, трактора не глушу. Збираю гарбузи і вкидаю до ємності. Далі гарбуз відокремлюється на насіння та м’якоть, дрібнить на декілька частин. На виході кріпиться мішечок, куди висипається насіння. М’якоть, звісно, використовуємо для господарства, вона не дуже подрібнена і може декілька днів зберігатися. Всі гарбузи одночасно ми не збираємо, щоб м’якоть не пропала. Як згодуємо, тоді знову їду на поле”, — показує свій агрегат та розповідає про механізм його роботи Володимир Турко.

Приміром, цього року за кілограм платять 70 гривень.  За тиждень подружжя здає мішечок насіння — кілограмів двадцять.  


Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: