АГРОВІДЕО

Чого хочуть фермери-протестувальники?

14.01.2020 19:19
a35df994-9dde-4d40-9d15-6e2aff7f71b7

Під час акцій протесту, які розпочались 14 січня, кореспондентам Агро Ньюз вдалось поспілкуватися з мітингувальниками та з`ясувати що вони вимагають і скільки продовжуватимуться акції.

Розкажіть, яка ваша ціль чи мета?

-Ми хочемо зупинити цей земельний деребан, який продовжується в нашій країні. Ми виступаємо, щоб зберегти нашу Українську землю для своїх нащадків, для наших дітей, для внуків, для тих поколінь українців, які мають жить і працювати на цій землі.

-Чому немасові заходи? Ми очікували більш масштабні.

-Наші перекриття у 8 точках. Але я чув, що вчора хтось заявив, що питання землі сьогодні розглядатись не будуть, тому в людей викликали якусь… та і свято, день Василя. Традиції в людей зберігаються: в когось храм в селі, в когось ще якісь свята.

Скільки днів плануєте поводити акції протесту?

-Акції безстрокові. Але ми будемо тут по першому дзвінку та і бойова сотня фермерів, яка є – вони тут завжди. Чекаємо, що буде. Відомо, що ведуться перемовини між головами фракцій з нашими представниками.

-Чим усе закінчиться, як гадаєте ?

-Ми надіємося на перемогу. Ми надіємося на здоровий глузд, на те, що патріотизм переможе.

-Яке ваше відношення взагалі до відкриття ринку землі?

-Я особисто не є сторонніком того, щоб закрить наглухо країну. Але поки йдуть бойові дії в країні, пока неразбєріха, немає чіткого розуміння, немає кадастру, ми розуміємо, що держава в такий час має виступити єдиним покупцем землі.

https://www.facebook.com/agronewsukraine/videos/2271806809784664/

Для того щоб забезпечити конституційні права громадян – ті, які мають паї та хочуть сьогодні продать терміново свою землю, для того щоб ця земля перейшла в державний резерв, щоб ця земля залишилась нашим дітям – тим, що народяться через 5-10 років, де їхня буде земля? Якщо сьогодні ми все продамо з молотка, про яке майбутне нації ми можемо говорить? Далі буде на Україні поставлений хрест. Сьогодні ми виступаємо, щоб законопроект 2178-10 був знятий із розгляду, так як він недолугий і несе загрозу національним інтересам країни. Продаж землі – це питання доленосне й воно має обговорюватися однозначно тільки через всеукраїнський референдум.

Ми відступимо тільки тоді, коли всі мешканці країні скажуть, що “ми здаємося, все пропало і все продаємо”.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: