ВАЖЛИВО

Через Прозорро.Продажі було здано в оренду першу ділянку сільськогосподарського призначення

09.11.2021 16:08
an_post_09_11

Згідно з даними електронного майданчика Української універсальної біржі  8 листопада стартували  земельні торги на електронних аукціонах Прозорро.Продажі, пише  agronews.ua.

З першого дня вони стали успішними та конкурентними. При чому стартували як торги із продажу, так і з оренди. Адже 8 листопада було виставлено 2 лоти: Кам’янка-Бузька міська рада Львівської області продавала ділянку несільськогосподарського призначення для об’єктів торгівлі, а Дрогобицька міська рада – здавала в оренду 1,3 га для  будівель громадської забудови.

9 листопада на електронних аукціонах Прозорро.Продажі було успішно здано в оренду і першу ділянку сільськогосподарського призначення. Наділ у 14 га виставила на торги Лопатинська селищна рада Львівської області. Стартова вартість лота сягала майже 23 тис. грн на рік. На ділянку претендувало 7 орендарів. Тож ставки зростали у кожному раунді.

За результатами торгів перемогу здобув учасник, котрий запропонував плату у 160 тис грн за рік. Тож аграрій отримав угіддя для обробітку на 7 років, а бюджет селищної ради додаткові кошти.

«Вітаємо усіх із успішними земельними торгами на електронних аукціонах. Як підказує досвід запровадження попередніх ринків на Прозорро.Продажі, після старту нового напрямку торгів, він досить швидко набирає обертів. Так і тут: у системі уже оголошено понад 550 земельних лотів. Менеджери майданчика Української універсальної біржі кваліфіковано та повноцінно консультують як організаторів, так і учасників. Тому запрошуємо до наступних торгів аграріїв, великих забудовників та інших підприємців. Ви матимете повний супровід у підготовці. Для пошуку необхідних лотів пропонуємо також скористатися нашим Земельним ботом. Підписуйтеся, обирайте потрібні параметри та отримуйте повідомлення про аукціони відразу на свій мобільний», – говорить директор ТОВ «Українська універсальна біржа» Сергій Гладкий.   

✅ Довідка. Авторизований електронний майданчик системи Прозорро.Продажі – Українська універсальна біржа – успішно підготував більше 5 тисяч переможців аукціонів із малої приватизації, оренди державного та комунального майна, продажу спецдозволів на видобуток надр тощо. У вересні, як і у серпні, майданчик утримує лідерські позиції на Прозорро.Продажі, охопивши понад чверть торгів.     

Читайте також: що потрібно знати продавцям та орендодавцям земельних ділянок про електронні аукціони.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: