НОВИНИ

Через посуху Україні загрожує падіння аграрного ВВП, – нардеп

15.09.2020 14:32
88

Якщо швидко не знайти варіанти компенсації аграріям збитків від посухи, отримаємо зменшення загального обсягу виробництва агропродукції та старт падіння аграрного ВВП країни. Про це розповів секретар аграрного комітету, народний депутат «За майбутнє» Іван Чайківський. Про це повідомляє AgroPolit, пише agronews.ua.

Нардеп переконаний, що уряд повинен оперативно знайти шляхи мінімізації негативних наслідків для агросектору від посухи. Йдеться про мільярди збитків, які вже частково лягли на плечі аграріїв Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської, Вінницької та інших областей.

“Якщо уряд не знає чи не розуміє, як потрібно діяти, то хай хоча б послухає учасників ринку та пропозиції від різних політичних сил”, – зазначив Чайківський.

Він додав, що з колегами із «За майбутнє» майже місяць тому публічно запропонували Денису Шмигалю та його команді низку таких дій:

– дати на два роки пільги зі сплати податків саме для фермерів;

– надавати безкоштовну (чи по собівартості) енергію на полив полів у нічний час для аграріїв південних областей;

– прийняти закон про агрострахування.

“Ми, знову ж таки, готові включитися в процес обговорення з урядом (якщо це буде потрібно), щоби швидко знайти варіанти компенсації аграріям збитків від посухи, бо осінь для сектору може бути тяжкою. Ми можемо отримати не тільки зменшення загального обсягу виробництва агропродукції, а й старт падіння аграрного ВВП країни. А воно, нагадаю, сьогодні майже 20%”, – наголосив він.

Оприлюднено реальні масштаби посухи на Одещині: подробиці дивіться у відео.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: