НОВИНИ

Через низький попит на свинину виробництво скорочується

14.02.2019 12:57

За результатами опитування, опублікованого Державною службою статистики України, сільськогосподарські виробники очікують незначного скорочення обсягів виробництва у першому кварталі поточного року. Це, зокрема, відбудеться через сезонне зниження попиту, повідомили в Асоціації “Свинарі України”.

Зазначається, що тенденції щодо скорочення виробництва спостерігаються й серед виробників свинини, утім найближчим часом ситуація покращиться.

“Слабший попит на свинину протягом першої чверті року — звичний тренд для вітчизняного ринку свинини. Так, нижча споживча активність після зимових свят, на яку тисне і обмежена платоспроможність покупців, викликає аналогічне послаблення попиту з боку м’ясопереробників та негативно впливає на ціни закупівлі. Проте вже у другій половині першого кварталу ситуація і з попитом, і з цінами зазвичай покращується”, – коментують в АСУ.

Схожі настрої виробників панували в галузі тако й щодо роботи в перших кварталах 2015 – 2017 років.

Варто зазначити, що сезонне падіння цін на живець свиней у першому місяці цього року було досить стрімким. Так, якщо за січень 2018 року.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: