НОВИНИ

Через масове добровільне самообмеження в Україні суттєво подешевшала свинина

15.03.2019 16:18

Початок передвеликоднього посту очікувано позначився на збуті свинини та м’ясопродуктів із неї. Найвідчутніше це вплинуло на торгівлю у західних регіонах, де цього обсяги реалізації послабилися на 20-30%, повідомили в Асоціації “Свинарі України”, пише AgroTimes.

У Центрі та на Сході послаблення споживчої активності було менш помітним, а продажі просіли на 10-20%.

Водночас переважна частина переробників вважає, що передумов для суттєвого зниження цін закупівлі наразі немає, адже така зміна не стимулюватиме продажі.

Так, цього тижня ціни закупівлі живих свиней забійних кондицій цього тижня зберігали спокій і варіювали в межах 39-41 грн/кг. Хоча більшість операторів цього тижня не переглядали цін закупівлі, нижній поріг цін зменшився на 0,5 грн/кг, що спричинило незначний зсув середнього показника.

Наступного тижня очікується послаблення максимальної цінової позначки. Учасники ринку вважають, що верхня межа цінового діапазону посунеться до 40-40,5 грн/кг, а нижній ціновий поріг втримається на досягнутому рівні.

Крім цього, більшість переробників вважають, що до кінця місяця ціни на свинину живою вагою залишатимуться на досягнутому рівні. Що стосується відновлення висхідного руху цін, то його оператори ринку очікують у кінці березня чи на початку квітня.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: