НОВИНИ

Карантин обвалив експорт саджанців з України до найнижчого за 3 роки

08.05.2020 09:02
sadzhanci-inzhiru-photo-c24f

Через карантинні обмеження внаслідок боротьби із коронавірусною пандемією експорт саджанців з України впав до найнижчого рівня за останні три роки. Нараз, за квітень 2020 року, садивого матеріалу експортовано на 9,6 млн грн, що значно нижче минулорічних показників, повідомляє Нова митниця, пише agronews.ua.

До садивного матеріалу, який експортує Україна, входять як саджанці, так і кореневища, живці та підщепи, а також міцелій грибів.

За квітень 2019 року Україною було експортовано цього садивного матеріалу на 11,5 млн грн. За квітень 2018 року було експортовано садивного матеріалу на 11,2 млн грн.

Найбільше імпортувала українського садивного матеріалу у минулому році Білорусь. В той же час позитивне сальдо найвище з Росією – 36 млн грн. На другому місці Молдова та Білорусь, позитивне сальдо по цьому товару з якими – 13 млн грн на кожну. Також купували український садивний матеріал Естонія, Словаччина, Узбекістан, Папуа-Нова Гвінея, Азейбарджан, Сінгапур, Канада тощо.

Нагадаємо, Постанова Кабміну №279 від 18 березня 2020 року щодо “Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства” розширила спектр надання держдопомоги для аграріїв. Про це повідомила заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олена Альшанова під час третього Агрополітичного форуму “Державна підтримка аграрного сектору”.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: