ВАЖЛИВО

Аграріям відшкодують чверть вартості купленої нової с/г техніки

23.04.2020 17:46
https://agronews.ua/

Після проходження та затвердження паспортно-кабінетної програми ми почнемо здійснювати виплати часткової компенсації вартості сільськогосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва, – повідомив Олександр Задорожний, відповідальний за напрямок державної підтримки, під час Третього Агрополітичного  форуму від Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського Конгресу Фермерів «Державна підтримка аграрного сектору 2020», пише agronews.ua.

“Наш директорат займається  програмою по компенсації вартості сільгосптехніки. Раніше ми формулювали лише  перелік. Зараз після реорганізації Міністерства ми повністю  ведемо даний напрям. Формуємо реєстри і будемо здійснювати компенсацію”,- зазначив Олександр Задорожний.

“На 2020 рік за зазначеним напрямом передбачено 1 млрд грн. В цьому мільярді закладено борг. Ми вже зробили всі організаційно-юридичні документи, щоб він був погашений.  Тому ми сподіваємось що після проходження та затвердження паспортно-кабінетної програми ми почнемо здійснювати виплати часткової компенсації вартості сільсьгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва”, – підкреслив Олександр Задорожний.

“Програма зарекомендувала себе з позитивної сторони: оновлення основних виробничих фондів аграріїв, збільшення частки вітчизняної техніки на внутрішньому ринку, створення нових робочих місць як і з боку сільгоспвиробників, так і з боку виробників сільгоспмашинобудування”, – наголосив Олександр Задорожний.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: