НОВИНИ

«Буринський елеватор» сплатив майже 4 млн грн штрафу

15.08.2022 14:20
bggaRitiDOW1W9dfQlkN8kp1EHoXmi6lMquAtgRO

Внаслідок виконання судового рішення, постановленого за позовом Конотопської окружної прокуратури, до бюджету держави сплачено майже 3,9 млн грн збитків, завданих внаслідок забруднення атмосферного повітря. Про це повідомляє сайт Сумської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

Раніше Державною екологічною інспекцією у Сумській області встановлено, що філія Публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Буринський елеватор» здійснювала викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин без відповідних дозволів з березня 2017 року по січень 2018 року.

У результаті наднормативних викидів навколишньому природному середовищу завдана шкода в сумі майже 3,9 млн грн. Відшкодувати у добровільному порядку завдані збитки товариство відмовилось, тому в інтересах держави до суду звернулась прокуратура та в усіх інстанціях довела обґрунтованість своїх позовних вимог.

Наразі, за інформацією Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції, вказане судове рішення виконано, боржником перераховано в дохід держави кошти в розмірі 3 879 579,79 грн та повернуто судовий збір.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: