ВАЖЛИВО

Бурштинове родовище площею 413 га продають «під шумок епідемії»

19.04.2020 10:06
янтаь

Бурштинове родовище площею 413 га біля села Андріївка Олевського району, продають «під шумок епідемії». У розпал карантину, Держгеонадра України прийняли рішення, провести аукціон і продати спецдозвіл на дослідно промислову розробка бурштину в Олевському районі. Повідомляє olevsk online, пише agronews.ua.

Ділянка знаходиться поруч з селом Андріївка та містом Олевськ. Рішення прийнято в рамках експерименту кабінету міністрів Гончарука, без узгодження Житомирськой обласной ради, місцевой ради та громади села. Вартість дозволу чиновники оцінили в 3400 гривень за 1 гектар.

Оголошення про проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на користування надрами ділянки «Біла» шляхом електронних торгів розміщено на сайті державной служби геології та надр України та Prozorro.Продажі:

Повідомлено про проведення 26 травня 2020 року об 14 04 год.  аукціону з продажу спеціального  дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ділянки “Біла», яка знаходиться — в центральній частині Олевського району Житомирської області, за 0,5 км на південь від с. Андріївка. Районний центр — Олевськ розташований за 6 км на південний захід від ділянки.

Терміном на 5 років.
Площа ділянки – 412,95 га.
Початкова ціна реалізації лоту  1 404 030 грн. без ПДВ
Гарантійний внесок — 280 806 грн.

В Олевськой ОТГ величезні проблеми з водою. Розробка корисних копалин призведуть до остаточного пересихання колодязів в Андріївці та місті Олевськ.

У період кризи і соціальної напруженості пов’язаной з епідемією, прийняття державним органом «кулуарно» без згоди громади, такого рішення має корупційні ознаки та може призвести до соціального вибуху в регіоні .


Перегляди: 46
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: