НОВИНИ

Боротьба з тіньовим обігом спирту дала результати

10.01.2020 17:02
5e182ee77da8f

У січні 2020 року ДП «Укрспирт» офіційно реалізує 440, 60 тисяч декалітрів спирту. При цьому за аналогічний період минулого року було реалізовано лише 255, 17 тисяч декалітрів. Це — результат боротьби з виробництвом контрафактного спирту в Україні, повідомили у прес-службі «Укрспирту».

«Ці цифри свідчить не про те, що ми стали виробляти чи споживати більше алкоголю в країні, а про ефективну боротьбу з тіньовим обігом спирту. Держава зосередила увагу на ліквідації усіх можливих схем виробництва контрафактного спирту, які раніше існували на заводах підприємства. Ми уважно стежимо за собівартістю спирту та правильною закупкою сировини. І якщо бачимо будь-які порушення, то відразу міняємо керівників заводів. І це вже дає свої результати», — прокоментував в.о. голови ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

Наразі підприємство готують до передачі Державному фонду майна України. Варто зауважити, що збільшення об’єму реалізації спирту ДП «Укрспирт» пропорційне збільшенню акцизу, а тобто — призведе до зростання надходжень до бюджету України.

«Дякую Міністерству, Державній фіскальній службі та правоохоронним органам за спільну роботу у напрямку детінізації спиртової галузі. Усе, що можна зробити на ДП “Укрспирт” щодо цього напрямку, ми робимо. Звісно, ми не можемо контролювати нелегальний імпорт або підпільні заводи, які працюють під виглядом іншої діяльності у нашій державі. Однак упевнений, що невдовзі такі явища зникнуть в Україні», — додав Блескун.

До слова, у січні працюватиме 10 заводів ДП «Укрспирт», при цьому в аналогічний період минулого року працювали 7.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 почав діяти закон про демонополізацію спиртової галузі. Згідно з документом, із 1 липня 2020 року скасовується державна монополія на виробництво спирту, зокрема, як лікарського засобу, а також для медичних і ветеринарних цілей.

Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії, а також провести повну лібералізацію експорту спирту з України.

Законом також передбачено тимчасове обмеження на імпорт спирту в Україну до 1 січня 2024 року і заборона на участь в приватизації підприємств Укрспирту представників країни-агресора.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: