НОВИНИ

Болгарські виробники добрив націлилися на ринок України

24.02.2019 17:02

Болгарський виробник добрив “Агрополіхім” повідомив про інвестиції і плани свого розвитку. Зокрема завод має намір стати провідним постачальником добрив не тільки на Балканах, але в Україні, пише Інфоіндустрія.

Як стверджують в компанії, виробничі потужності азотних добрив збільшаться більш ніж на 50% до 750 тис. тонн на рік до кінця 2020 р потужність терміналу для перевалки імпортного аміаку також подвоїться і складе близько 23 000 тонн. “Агрополіхім” має намір таким чином поставляти аміак до Румунії та Сербії.

“За останні 10 років ми успішно здійснили значний обсяг ключових інвестицій – на суму понад 300 млн. левів, і тепер ми можемо сказати, що задоволені результатами нашої роботи, – говорить Філіп Ромбо, виконавчий директор Agropolychim AD. – Завод надзвичайно гнучкий і працює на повну потужність, незалежно від ціни на природний газ, завдяки можливості імпорту аміаку”.

“Наша мета на найближчі 3 роки – до 2022 року – продати більше 1,5 млн тонн добрив. Швидше за все, ця цифра буде ще більше. На ринках добрив на Балканах і в Україні відбулися фундаментальні зміни, і ми в змозі затвердити свою позицію провідного виробника в регіоні. Ми не втратимо цю можливість”, – сказав директор.

Завод “Агрополіхім” в 2018 році поставив в Україну 11,5 тис. тонн добрив – аміачної селітри і КАС.

Інші інвестиції заплановані в області логістики і енергоефективності. Більше половини електроенергії, необхідної для заводу, буде вироблено за рахунок когенерації.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: