НОВИНИ

Близько 4,3 млн гектарів полів не зареєстровані в державному кадастрі

21.12.2019 10:48
52890

Площа аграрних ділянок значно більша, ніж вказана в кадастрі. Отримати такі дані дозволила запущена днями інтерактивна супутникова карта EOS Crop Monitoring. Близько 4,3 млн гектарів полів не зареєстровані в державному кадастрі. Такі висновки зробила аналітична компанія EOS Data Analytics на основі даних запущеної днями супутникової карти EOS Crop Monitoring, пише delo.ua.

За словами творців, інтерактивна карта показує реальний стан полів в країні, а також дозволяє точно оцінювати площу посівів, знаходити незареєстровані землі, виявляти порушення сівозміни і аналізувати цілісну карту культур по регіонах.

Зокрема, аналітикам компанії з допомогою супутникових даних вже вдалося визначити фактичний розмір сільгоспугідь України — вони виявили, що площа аграрних ділянок значно більше, ніж вказана в кадастрі.

Наприклад, площа посівів ріпаку в Херсонській області займає 117,8 тис. га, що на третину більше, ніж позначено в кадастрі. А в Дніпропетровській області видно 136,4 тис. га полів на незареєстрованих в держреєстрі землях.

У компанії відзначають, що нова карта спирається на результати дослідження, яке проводилося EOS Data Analytics разом з Інститутом космічних досліджень НАН і ДКА України в рамках проекту Світового Банку Supporting Transparent Land Governance in Ukraine. Підсумки дослідження також використовують в Мінекономіки.

“Проект дозволить всім учасникам ринку землі, включаючи страховиків, держкомпанії і інвесторів оцінювати стан полів, історичні дані про окремі ділянки, їх точну площу і багато іншого”, — впевнені творці карти.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: