НОВИНИ

Біржові ціни на пшеницю суттєво зросли

21.09.2020 07:32
shutterstock_366868343

На тлі стрімкого подорожчання чорноморської пшениці на фізичних ринках протягом останніх тижнів, світові біржі знаходилися у відносному спокої, проте на кінець минулого тижня там розпочалося бурхливе зростання цін слідом за сусідніми ринками сої та кукурудзи. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

Фундаментальні чинники підтримки цін на пшеницю все ще відсутні, проте напруження на ринку викликає стримування продажів на тлі збільшення попиту.

Відсутність опадів у чорноморському регіоні затримує сівбу озимої пшениці, що у перспективі може посилити тиск на ціни, хоча у США та країнах ЄС достатня кількість опадів забезпечила необхідну зволоженість ґрунту.

В Аргентині завдяки опадам, хоча й незначним, посіви пшениці розвиваються нормально. За даними трейдерів, продажі пшениці нового врожаю сягнули 3,4 млн т у порівнянні з торішніми 4,1 млн т.

Пшеничні біржі в США, що весь день торгувалися у «червоній зоні», завершили тижневі торги бурхливим спекулятивним зростанням. Інвестори побачили підтримку у зміцненні світових цін та активізації експортного попиту, хоча безпосередньо на американську пшеницю попит незначний.

Експортні продажі пшениці з США за тиждень зменшилися на 30% до 335,7 тис т, а з початку сезону склали 13,1 млн т, що на 6,8% випереджає темпи минулого року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: