ВАЖЛИВО

Більшість українців підтримують продовження мораторію на продаж землі

08.11.2020 11:28
1585634199_8888

Більша частина, а саме 61,2% опитаних українців проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, вказують результати опитування Центра Разумкова. Про це повідомляє unian, пише agronews.ua.

«Якби найближчої до опитування неділі відбувався референдум з питання запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, то майже три чверті опитаних (71,3%) взяли б участь у такому референдумі, не взяли б участі 15,5%, решта опитаних не визначилися з відповіддю», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якби подібний референдум відбувся, то абсолютна більшість проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення (61,2% усіх опитаних або 69,7% тих, хто взяв би участь у референдумі).+

«23,1% з тих, хто взяв би участь у референдумі (або 19,7% серед усіх опитаних) проголосували б за запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. Решта опитаних не визначилися з відповіддю», — йдеться у прес-релізі.

Автори дослідження зазначають, що підтримка громадянами продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення змінилася незначною мірою у порівнянні з жовтнем 2019 року, коли за продовження мораторію готові були проголосувати 64,4% тих, хто збирався взяти участь у референдумі.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: