НОВИНИ

Більше половини українського ячменю експортується до Китаю

29.03.2021 18:01
Hordeum vulgare

Україна та Китай зацікавлені у лібералізації умов експорту ячменю для українських компаній, адже більше 60% цієї зернової культури орієнтовано саме на експорт до КНР. Про це говорили під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Фань Сяньжун. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

Сьогодні Китай є незамінним торговельним партнером України. «Тільки за минулий рік експорт українських товарів до Піднебесної виріс майже у два рази, а в 2019 році збільшення склало 63%. Загалом же на поставки товарів до Китаю приходиться 14,5% від усього експорту України. Левова частка з них – продукція агропромислового комплексу», – зазначила Владислава Магалецька.

У галузі ветеринарії сторони домовилися розширювати перелік акредитованих українських підприємств на дозволені види продукції. Також досягнуті домовленості щодо активізації діалогу стосовно акредитації українських бобових та пшениці.

Окремо Владислава Магалецька та Фань Сяньжун обговорили умови та необхідні кроки для взаємної торгівлі рибною продукцією. Також було наголошено, що українські виробники кормів для тварин зацікавлені у виході на китайський ринок.

Нагадаємо, що в Україні скоротився експорт яблук і груш.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: