НОВИНИ

Спалах пташиного грипу у Вінницькій області поки що приборкали

27.01.2020 15:32
poultry farm

Управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомило, що у зоні спалаху пташиного грипу у регіоні проведено клінічний огляд птиці — нових спалахів не зафіксовано, інформує Agronews.

Для контролю за епізоотичною ситуацією, в зонах захисту та спостереження працюють 15 робочих груп. Вони проводять облік птиці в індивідуальному секторі та клінічний огляд.
Нагадаємо, що нещодавно було призупинено імпорт української курятини, яєць та інших продуктів птахівництва з Вінницької області. Причина – спалах там пташиного грипу.

З 24 січня 2020 року були введені тимчасові обмеження на ввезення живої птиці, інкубаційного яйця, диких, зоопаркових і циркових сприйнятливих тварин, м’яса птиці, яєчного порошку, меланжу, альбуміну та інших харчових продуктів переробки курячого яйця, а також пуху і пера.

Також було припинено ввезення кормів та кормових добавок з птиці, кормів і кормових добавок рослинного походження (крім добавок і кормів для котів і собак, які пройшли термічну обробку). В результаті постраждали аграрії практично всіх регіонів України.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: