НОВИНИ

Білорусь просить Україну припинити антидемпінгове розслідування щодо імпорту солі

21.01.2019 08:22

Мінськ сподівається, що Україна припинить антидемпінгове розслідування відносно імпорту білоруської кухонної солі екстра. Минулого тижня з цього приводу в Києві відбулися двосторонні консультації, повідомляє сайт білоруського посольства в Україні.

У консультаціях взяли участь представники МЗС, концерну “Белгоспищепром”, посольства Білорусі в Україні, ВАТ “Мозирсіль”.

Раніше, 20 грудня минулого року в Мінську відбулися консультації з питань введення захисних заходів у взаємній торгівлі. Рішення України не продовжувати с 2 листопада 2018 року дії антидемпінгового мита на імпорт білоруського шиферу позитивно сприйняв Мінськ, так як це відповідає інтересам, в тому числі українських споживачів.

У білоруській дипломатичної місії вважають, що введення нових обмежувальних заходів на тлі динамічного розвитку торговельно-економічного діалогу стане стримуючим фактором в подальшому нарощуванні взаємного товарообігу.

Україна почала антидемпінгове розслідування щодо поставок білоруської солі в листопаді 2017 року, після скарги від компанії “Руссоло-Україна”. Відповідно до цієї скарзі, поставки білоруської солі могли здійснюватися за демпінговими цінами, так як експортні ціни були нижче ціни продажу товару на внутрішньому білоруському ринку. При цьому поставки здійснювалися в таких обсягах і на таких умовах, що це “могло призвести до нанесення шкоди національному товаровиробнику”.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: