НОВИНИ

Білорусь запропонувала Україні допомогу з перевезенням зерна 

29.05.2022 12:26
export6298562630

Незадоволеність у співпраці з Кремлем спонукає самопроголошеного президента Білорусі до пошуку діалогу з країнами ЄС та Україною. Олександр Лукашенко надіслав Володимиру Зеленському пропозицію щодо транспортування української аграрної продукції білоруською залізницею. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

“Білоруський “керівник” пропонує гарантії забезпечення необхідних обсягів залізничного транзиту українських зернових до портів країн Балтії. Главі Міністерства закордонних справ Білорусі доручено узгодити позиції зацікавлених сторін. Причина – жорстка відмова Путіна негайно компенсувати офіційному Мінську 15 мільярдів доларів санкційних втрат. Лукашенко вирішив ліквідувати тридцятивідсоткову “дірку в бюджеті”, що продовжує зростати, шляхом спроби примирення із Заходом”, – повідомляє Спільнота залізничників Білорусі.

Нагадаємо, днями міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив про необхідність припинення вогню в Україні та створення умов для відновлення експорту зернових.

“У нинішній ситуації міжнародне співтовариство має сприяти припиненню вогню якнайшвидше, щоб забезпечити зелений коридор для експорту зерна з Росії та України. Китай ніколи не залишається осторонь під час вирішення питань, що викликають занепокоєння міжнародної спільноти. Він готовий підтримувати зв’язок із усіма сторонами і в питанні експорту зерна”, – заявив Ван І.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: