НОВИНИ

Білл Гейтс інвестував мільйони у сою, з якої варитимуть сир

07.10.2022 18:07
31NobellFoodsSeriesBFunding

Американский стартап Nobell Foods до кінця 2022 року планує дебютувати з веганська моцарелою та сиром чеддер, які плавляться як справжній тваринний сир.

Загальний обсяг фінансування стартапу на сьогодні уже склав $100 млн. У 2021 році Nobell Foods залучив $75 млн у рамках інвестиційного раунду, який очолив інвестиційний підрозділ Білла Гейтса Breakthrough Energy Ventures.

Nobell Foods займається програмуванням соєвих бобів для виробництва казеїну – молочного білку. Саме він допомагає сиру плавитися, розтягуватися та зберігати свій смак.

До речі, чеддер та моцарела займають у структурі споживання сиру в США 60%. Тож вибір стартапу не є дивним. А інвестиційна підтримка стартапу від Білла Гейтса відразу звертає увагу на нього широкої публіки.

Американський мільярдер Білл Гейтс останніми роками неабияк захопився пошуком перспективних харчових стартапів для інвестицій. На його думку, галузь альтернативних протеїнів – саме те, що вирішить кліматичну кризу.

Окрім Nobell Foods, бізнесмен вклався в десятки інших стартапів. Інвестиції отримала компанія Nature’s Fynd, яка ферментувала за допомогою грибів рослинний білок Fy. У 2021 році компанія отримала схвалення регуляторних органів і зараз продає веганські котлети до сніданку на Whole Foods Market.

Інвестиції від Біла Гейтса отримали Beyond Meat та її найбільший конкурент Impossible Foods.

Мільярдер інвестував у виробництво клітинного м’яса Upside Foods. Цей стартап одним із першим відмовився від використання у технології надзвичайно вартісної фетальної бичачої сироватки.

Певну частину вкладень від Гейтса в інвестиційному раунді на $226 млн отримав виробник рослинного мяса Motif FoodWorks. Він створив білок HEMAMI, який надає продуктам справжній м’ясний смак. Аналоги свинині, курятині та яловичині очікувано з’являться на ринку наступного року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: