ВАЖЛИВО

Біля закритого оптового базару овочі гниють просто неба

19.04.2020 13:04
photo_2020-04-15_13-55-17

МОЗ знову закрило всі ринки в Україні. У Херсоні ситуація залишається стабільною, а от у селі Великі Копані в Олешківському районі Херсонської області виник колапс зі збутом великої кількості городини – овочі гниють просто неба. Про це повідомляє 24tv.ua, пише agronews.ua.

Населений пункт Великі Копані відомий на всю країну, бо тут розташований найбільший оптовий ринок городини. Звідти овочі везуть у різні куточки України. Однак тиждень тому ринок закрили. Ринок закрили через те, що він не відповідає санітарним нормам. Повідомили: коли 19 недоліків усунуть – ринок запрацює.

Однак тепер заборона на ринки діє по всій Україні, і продавці з села не знають, що їм робити далі. У Великих Копанях – хаос. Тут застрягли фури з інших регіонів, які привезли яблука і картоплю. Покупців на трасі багато. Люди обурилися, адже, на їх думку, закриваючи оптову торгівлю, влада мала б подбати про ринки збуту овочів.

Зовсім скоро у селян дозріє вже рання капуста. Куди її дівати – люди не знають. Саме тому тепер вирощені важкою працею овочі нерідко опиняються на смітнику, який місцева влада постійно засипає землею.

Селянам не запропонували жодні ринки збуту – наприклад, супермаркети з попередньою перевіркою продукції в лабораторії. Людям немає за що жити і немає куди збувати городину, яка вирощується у масштабах величезних теплиць. Деяким просто доводиться викидати продукцію, адже та просто гниє у великих кількостях.

Частина людей вийшли на узбіччя та продають на трасі, поліція намагається їх штрафувати. Біля ринку стоїть багато фур із Західної України, які привезли ще тиждень тому яблука, щоб їх тут реалізувати, закупити городину та везти її в інші регіони.


Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: