НОВИНИ

Більше 2 млн тонн нуту щороку можна вирощувати в Україні

27.12.2019 15:06
nut

Україна має потенціал вирощувати нут на площі не меншій ніж 1,5 млн га2 й отримувати мінімум 2 млн тонн продукції. Таку думку висловила Раїса Вожегова, д-р с.-г. наук, професор, член-кореспондент НААНУ, Інститут зрошуваного землеробства НААНУ, пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Проте на сьогодні технологія вирощування цієї культури недостатньо відпрацьована в умовах Південного Степу України, — додала вона. — Зокрема потребує детальнішого вивчення питання ефективності застосування гербіцидів за різних строків їх внесення в посівах культури».

Рослини нуту є невеликими за габітусом і мають розріджену структуру куща, тому конкурентоздатність їх до бур’янів дуже низька. За високої засміченості насінням бур’янів орного шару — понад 1 млрд шт./га позбутися проблеми в посівах культури можна тільки за допомогою гербіцидів.

Тому дослідження з вивчення нових препаратів гербіцидної дії та розробка технології їх використання являють значний науковий інтерес і є актуальними для аграріїв, підкреслили в інституті.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: