НОВИНИ

Безробітним виділять фінансову допомогу на відкриття власної справи

10.01.2022 17:39
4-3

В Україні 2022-го витратить 100 млн грн на допомогу безробітним на відкриття власної справи. Її розмір становитиме до 15 мінімалок (97,5 тис. грн). За умови максимальної виплати, її зможуть отримати близько 1 тис. осіб. Гроші зможуть отримати ті українці, які офіційно вважаються безробітними та не мають інших доходів. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України, пише agronews.ua.

Гроші можна буде витратити на:

-купівлю обладнання для започаткування власного бізнесу;

-купівлю матеріалів для бізнесу.

Гроші треба буде повернути за три роки. Проте не всю суму, від неї заберуть сплачені за три роки податки. А якщо працевлаштувати двох осіб, яких направить Центр зайнятості, то кошти зовсім можна не повертати.

Кошти роздадуть не всім охочим. Потрібно прийти до Центру зайнятості зі своїм бізнес-планом. Його обіцяють допомогти розробити співробітники того ж таки центру. Також є такі умови:

-гроші не дадуть тим, хто має судимість;

-тим, хто не зробить бізнес-план.

“Для отримання фінансової допомоги слід звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи”, – йдеться у повідомленні.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: