НОВИНИ

Bel Group продає найбільшого виробника сирів в Україні

22.03.2021 10:08
moloko

Bel Group продала Lactalis Group (обидві Франція) ряд компаній в обмін на акції, що належать Lactalis, 1,59 млн акцій Bel обсом 23,16% загальної кількості акцій. Серед проданих компаній фігурує і Bel Shostka Ukraine. Крім Bel Shostka Ukraine були продані Royal Bel Leerdammer NL, Bel Italia, Bel Deutschland і бренд Leerdammer. Про це повідомляє The page, пише agronews.ua.

Всі активи будуть передані Lactalis компанією Sicopa, яка є дочірньою компанією Bel. За підсумками операції, Lactalis володітиме тільки 0,9% акцій Bel.

Виручка Leerdammer і Bel Shostka Ukraine станом на 31 грудня 2020 року становила приблизно 500 млн євро, з яких 350 млн євро — виручка бренду Leerdammer, а операційний прибуток складає приблизно 25 млн євро.

«Ми натхнені перспективою розвитку цього культового бренду, який люди обожнюють. Ця угода дає нам вихід на голландський ринок сиру і виробництво в Голландії на трьох заводах. Передача нам торгових представництв Bel в Італії, Німеччині та Україні збільшить обсяг наших виробничих потужностей у цих країнах, що принесе користь як Leerdammer, так і іншим продуктам Bel на цих ринках», — повідомив глава Lactalis Group Еммануель Безьє.

Відповідно до прес-релізу, з моменту покупки Bel у 2002 році бренду Leerdammer, його продажі і прибуток подвоїлися, і що зробило його одним із найвідоміших в Європі брендів сиру.

Lactalis Group володіє в Україні двома молокопереробними заводами в Миколаївській і Дніпропетровській областях. Компанія випускає продукцію під торговими марками President, Lactel, Galbani, Societe, «Дольче», «Фані», «Лактонія», «Локо Мокко» тощо. Загалом французька група Lactalis з виробництва молочної продукції представлена 237 заводами в 42 країнах.

«Бель Шостка Україна» (раніше — «Шосткинський міськмолкомбінат») — один із найбільших виробників сирів у країні. У травні 2007 року підприємство придбала французька група Bel — провідний світовий виробник сирів, представлений у понад 120 країнах. «Бель Шостка Україна» випускає сири під брендами «Шостка», «Весела Корівка», Kiri, MiniBabybel, Leerdammer.

Нагадаємо, що молоко чи вершки тепер можна замінити інноваційними сумішами.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: