НОВИНИ

Австралія скасувала мита на українські товари

06.07.2022 15:05
246703

Уряд Австралії ухвалив рішення скасувати мита на імпорт з України на один рік. Про це повідомляється у заяві міністра торгівлі й туризму Австралії Дона Фаррелла, пише agronews.ua.

«Цей захід, який є частиною пакета підтримки, озвученого прем’єр-міністром за підсумками його візиту до Києва, набуває чинності з 4 липня. Такий крок слідує за аналогічними діями наших міжнародних партнерів, таких як Європейський Союз і Велика Британія», – каже Дон Фаррелл.

За словами міністра, у 2021 році український імпорт до Австралії становив близько 122 млн доларів. Рішення уряду передбачає зниження мит з 5% до нуля протягом 12 місяців на низку товарів, які виробляються в Україні, проте акцизні збори на паливо, алкогольні та тютюнові вироби залишаються.

«Австралія засуджує односторонню, незаконну та аморальну агресію росії проти народу України. Наше поточне рішення демонструє нашу відданість підтримці економіки України, оскільки вона має справу з тривалими руйнівними наслідками вторгнення росії», — зазначив міністр торгівлі й туризму Австралії .

Читайте також: Озвучено головні зміни у земельних відносинах під час воєнного стану.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: