НОВИНИ

Аудит «Аграрного фонду» виявив недотримання законодавства за час керівництва Баришева

17.07.2020 11:32
https://agronews.ua/

Департамент внутрішнього аудиту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України провів позаплановий аудит діяльності АТ «Аграрний фонд» за період з 01.11.2019 по 01.06.2020. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

«У межах аудиторського дослідження проведено оцінку діяльності Товариства щодо дотримання актів законодавства, планів, процедур та контрактів щодо стану збереження та використання активів», — йдеться у повідомленні.

Згідно з даними аудиторського звіту, позаплановий внутрішній аудит діяльності «Аграрного фонду» показав факти недотримання вимог законодавства щодо ефективності використання державних коштів і майна, а також факти зловживання, які характеризуються як такі, котрі можуть містити ознаки корупції і неправомірної вигоди.

У звіті стверджується, що керівник «Аграрного фонду» одноосібно прийняв рішення про проведення уцінки товарних запасів і формування резерву на знецінення запасів на суму 1,15 млрд грн, що становить понад 23% вартості активів «Аграрного фонду».

За одноосібним рішенням в.о. голови правління Івана Баришева, зменшений статутний капітал дочірнього підприємства «Агрофонд-зерно» на 240 млн грн», — також наголошується в аудиторському звіті.

Крім того, акцентується увага на необґрунтованих витратах, які не пов’язані з основною діяльністю компанії і свідчать про неефективність управління та зловживанням службовим становищем.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: